Hoe lang moet je crypto bewaren?

Bij dit type investering in crypto verwacht u dat de prijs in de loop van de tijd zal stijgen, meestal een investering die minimaal 6 maanden tot 1 jaar moet worden aangehouden. In sommige gevallen zijn crypto-investeerders op lange termijn van plan hun investeringen tientallen jaren vast te houden. Er is geen garantie dat u winst zult maken door crypto jarenlang te bewaren. Het is een investering met een hoog risico en zeer volatiel.

Investeren op lange termijn geeft je simpelweg de beste kans op succes. Beleggen op korte termijn is veel moeilijker, omdat succes afhangt van op het juiste moment instappen en het onmogelijk is om prijsbewegingen te voorspellen. Bij ondernemen draait het altijd om winst en u steekt uw geld in de meest veelbelovende investering. Soms kun je je crypto kopen met de bedoeling deze voor langere tijd te bewaren.

Na ongeveer zes maanden zou je de markt kunnen bestuderen en je realiseren dat er een veelbelovende valuta is. Ook al heb je besloten om het langer vol te houden, toch kun je besluiten om de meer veelbelovende crypto te verkopen en te kopen. Het eerste antwoord op hoe lang je moet wachten, is de tijd waarop je je crypto hebt gekocht en hoe de markt zich onmiddellijk daarna gedroeg. Koop cryptocurrencies waarvan u denkt dat ze in waarde zullen stijgen en bewaar ze minstens drie tot vijf jaar.

Dit is de eerste rally van bitcoin in weken, aangezien de crypto- en aandelenmarkten grotendeels moeite hebben gehad om weer een opwaarts momentum te krijgen na een bredere uitverkoop eerder deze maand. Crypto neemt toe, uit een onderzoek van The Ascent blijkt dat meer dan 50 miljoen Amerikanen waarschijnlijk het komende jaar crypto zullen kopen. Wanneer je op de hoogte bent van de laatste updates op cryptocurrency-markten, probeer dan altijd te bevestigen met meerdere bronnen. In deze scenario's kunnen ze toestaan dat hun crypto wordt opgesloten in het ecosysteem en wordt gebruikt om transacties te valideren, in ruil voor passief inkomen via rente.

Crypto-diehards en puristen die geloven dat blockchain en digitale valuta de toekomst zijn, zijn waarschijnlijk van plan hun crypto nog vele jaren te bewaren. Cryptoprijzen stijgen en lijken dan bijna net zo snel te crashen, terwijl geruchten, sentiment en fundamentele ontwikkelingen snel in de markt worden meegenomen. U kunt ervoor kiezen om uw winst te verkopen en deze vervolgens opnieuw te investeren in dezelfde cryptocurrency wanneer de prijs uiteindelijk daalt. U betaalt vermogenswinstbelasting op korte of lange termijn, afhankelijk van of u de crypto langer dan een jaar in bezit hebt.

Maar het is de moeite waard om op te merken dat sommige van de slimste investeerders ter wereld geen cryptocurrencies zullen aanraken en u daar ook sterk voor waarschuwen. Cryptovaluta zijn zeer volatiel en speculatief, en veel beleggers vinden het niet prettig om er veel of geen geld in te steken. Zoals ik hierboven al zei, is er niet één antwoord op hoe lang je je cryptocurrency moet bewaren. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en trends op het gebied van cryptocurrency is cruciaal, maar te veel informatie kan zeker een slechte zaak zijn.

Ten eerste kunt u, in plaats van de door u gekozen cryptocurrency in bulk te kopen, een techniek gebruiken die dollar-cost averaging wordt genoemd. Dit houdt in dat u gedurende een bepaalde periode kleine aankopen van de cryptocurrency doet, in plaats van een groot bedrag tegelijk te kopen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *