Hoeveel moet ik als beginner investeren in cryptocurrency?

Hoe investeer je in Bitcoin? U moet ergens rond de 5% tot 30% van uw investeringskapitaal in Bitcoin investeren. Ik beschouw 5% als heel veilig en 30% als behoorlijk riskant. Persoonlijk zit ik meestal tussen de 15% en 50%. Dit komt omdat ik een achtergrond heb in gokken (voormalig professioneel pokerspeler) en me bijzonder op mijn gemak voel om geld te verliezen.

Ik zou niemand aanraden om 50% of meer te investeren. Dus hoe investeer je in Bitcoin? Nogmaals, het is essentieel om een bedrag te beleggen waarvan u zich emotioneel onthecht voelt, ongeacht of uw vermogen stijgt of daalt. Het maakt van u een solide investeerder die minder geld verliest als de markt daalt en meer winst maakt als deze stijgt. cryptocurrency is een relatief risicovolle investering, ongeacht hoe je het verdeelt.

Over het algemeen moeten beleggingen met een hoog risico een klein deel uitmaken van uw totale portefeuille. Een algemene richtlijn is niet meer dan 10%. Misschien wilt u eerst kijken om uw pensioenspaargeld te versterken, schulden af te betalen of te beleggen in minder volatiele fondsen bestaande uit aandelen en obligaties. Misschien wilt u ook uw crypto-investeringen diversifiëren door onderzoek te doen naar verschillende soorten munten en projecten.

Als u bijvoorbeeld besluit om 10% van uw investeringen in cryptocurrencies te steken, kunt u 5% nemen en deze in bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum stoppen. De andere 5% zou kunnen gaan naar andere investeringen in de crypto-ruimte, zoals cryptoleningen. Als het onderliggende idee achter cryptocurrency zijn potentieel niet bereikt, zullen langetermijnbeleggers misschien nooit het rendement zien waarop ze hadden gehoopt. Als u overweegt om met cryptocurrency te beginnen, kan het nuttig zijn om te beginnen met een cryptovaluta die algemeen wordt verhandeld en relatief goed ingeburgerd is in de markt (hoewel dat geen garantie is voor succes in zo'n volatiele omgeving).

Ze hebben veel overeenkomsten met cryptocurrencies en kunnen op veel van dezelfde marktplaatsen worden gekocht en verkocht. Die wilde waardeverschuivingen kunnen ook bezuinigen op de basisideeën achter de projecten die cryptocurrencies zijn opgericht om te ondersteunen. Cryptovaluta zijn fungibel, dus elke eenheid van een specifieke cryptocurrency is in principe hetzelfde als elke andere. Sommige speculanten houden van cryptocurrencies omdat ze in waarde stijgen en er geen belang bij hebben dat de valuta op lange termijn worden geaccepteerd als een manier om geld te verplaatsen.

Enkele van de cryptocurrencies die gebruik maken van proof of stake zijn onder meer Cardano, Solana en Ethereum (dat momenteel wordt geconverteerd op basis van proof of work). Uw crypto-investeringen kunnen weer een onderdeel van uw portefeuille worden, een die hopelijk helpt om uw totale rendement te verhogen. Zoals bij elke andere investering of bron van inkomsten, is het in uw eigen belang om een accountant te raadplegen om manieren te vinden om te profiteren van de handel in cryptovaluta en tegelijkertijd uw belastingdruk zo laag mogelijk te houden. Omdat Bitcoin de grootste en meest populaire cryptocurrency was, werd al het andere in relatie daarmee gedefinieerd.

Dit komt omdat u de cryptocurrency-markten kunt analyseren aan de hand van hoogwaardige technische indicatoren en grafiekfuncties. Ik heb mijn best gedaan om de meest eenvoudige stappen voor beleggen in cryptocurrency op een rijtje te zetten, de rest van het onderzoek is aan jou en de individuele valuta die je kiest, werkt misschien het beste voor je portefeuille. Als ze denken dat hun cryptocurrency niet goed beveiligd is, kiezen sommige handelaren ervoor om te investeren in een cryptowallet om hun munten offline te houden, zodat ze niet toegankelijk zijn voor hackers of anderen. Als je een beginner bent en op zoek bent naar de beste crypto om in te investeren, dan is het misschien verstandig om bij gevestigde projecten zoals Bitcoin, Ethereum en XRP te blijven.

Vanwege de risico's die eraan verbonden zijn, wilt u misschien alleen geld investeren dat u zich kunt veroorloven te verliezen als uw investeringen in cryptocurrency niet vergelijkbaar zijn met het aantal beleggers dat andere soorten risicovolle investeringen benadert.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *