Is crypto echt geld?

Cryptovaluta, ook wel cryptovaluta of crypto genoemd, is elke vorm van valuta die digitaal of virtueel bestaat en cryptografie gebruikt om transacties te beveiligen. Cryptovaluta hebben geen centrale uitgevende of regulerende autoriteit, maar gebruiken een gedecentraliseerd systeem om transacties vast te leggen en nieuwe eenheden uit te geven. Het is virtueel geld, weergegeven als tokens. Je token vertegenwoordigt een specifieke hoeveelheid cryptocurrency die je bezit op basis van de huidige marktwaarde.

Je kunt dat token verkopen, of je kunt het tegen marktwaarde laten uitbetalen. Cryptocurrency is een soort digitale valuta die over het algemeen alleen elektronisch bestaat. Je gebruikt meestal je telefoon, computer of een cryptocurrency-geldautomaat om cryptocurrency te kopen. Bitcoin en Ether zijn bekende cryptocurrencies, maar er zijn veel verschillende cryptocurrencies en er worden steeds nieuwe gecreëerd.

Bitcoin, de eerste cryptocurrency, was oorspronkelijk bedoeld om precies zoals geld te worden gebruikt. De whitepaper noemde het een „peer-to-peer elektronisch geldsysteem”. Maar de frequente en volatiele prijsschommelingen van Bitcoin maken dat in de praktijk onrealistisch. Voor Amerikaanse burgers in Amerika: „Er zal waarschijnlijk geen goede reden zijn om dingen in crypto te kopen”, zegt Danial.

Dogecoin en andere dergelijke cryptocurrencies, die simpelweg gebaseerd zijn op memes (Dogecoin, met zijn Shiba Inu-hondenmascotte, verwijst naar de „doge-meme”), doen niet eens alsof ze bruikbaar zijn in financiële transacties. Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, verwerkt transacties iets sneller, maar brengt ook hoge kosten met zich mee. Er zijn veel manieren waarop betalen met cryptocurrency anders is dan betalen met een creditcard of andere traditionele betaalmethoden. Warren Buffett heeft cryptocurrencies vergeleken met de 17e-eeuwse Nederlandse tulpenrage, terwijl de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, waarschuwde: „Koop ze alleen als je bereid bent al je geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen een enorme speculatieve zeepbel blijken te zijn die uiteindelijk veel naïeve investeerders pijn doet. Zelfs transacties zoals het kopen van een auto of een huis kunnen binnenkort worden beheerd via computerprogramma's die op cryptocurrency-platforms worden uitgevoerd. Eén type portemonnee is een „hot wallet”, een softwareprogramma dat interageert met de blockchain en waarmee gebruikers hun opgeslagen cryptocurrency kunnen verzenden en ontvangen. We hebben het toonaangevende beursaanbod en een heleboel gegevens doorzocht om de beste crypto-uitwisselingen te bepalen.

Een groep makers besloot zich af te splitsen van de originele crypto en Bitcoin Cash te creëren, dat is ontworpen als een stabielere versie die kan worden gebruikt voor transacties. Aangezien cryptocurrencies niet gemakkelijk kunnen worden gebruikt om de meeste betalingen te doen en geen andere intrinsieke toepassingen hebben, hebben ze alleen waarde omdat veel mensen denken dat ze goede investeringen zijn. Wat bedrijven betreft die bereid zijn om betalingen in crypto te accepteren, verwacht meer te zien naarmate Bitcoin en andere cryptocurrencies in populariteit toenemen. Je kunt bijvoorbeeld je voorraad USD Coin, een cryptostablecoin, gebruiken om Ethereum te kopen op Coinbase Exchange.

Dollar of de euro, er is geen centrale autoriteit die de waarde van een cryptocurrency beheert en behoudt. Het wordt bewaard in portefeuilles met cryptocurrency, dit zijn veilige softwareprogramma's die zijn ontworpen om fondsen bij te houden. Elke persoon die cryptovaluta inzet, komt in aanmerking om transacties te verifiëren, maar de kans dat je wordt gekozen, neemt doorgaans toe met het bedrag dat je voordraagt.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *