Is cryptocurrency goed voor investeringen?

Cryptovaluta kan een goede investering zijn als u bereid bent te accepteren dat het een gok met een hoog risico is die zijn vruchten kan afwerpen, maar ook dat de kans groot is dat u al uw geld verliest. Cryptocurrency is een goede investering als u direct in contact wilt komen met de vraag naar digitale valuta. Een veiliger maar mogelijk minder lucratief alternatief is het kopen van aandelen van bedrijven met blootstelling aan cryptocurrency. Cryptocurrency is een relatief risicovolle investering, ongeacht hoe je het verdeelt.

Over het algemeen moeten beleggingen met een hoog risico een klein deel uitmaken van uw totale portefeuille. Een algemene richtlijn is niet meer dan 10%. Misschien wilt u eerst kijken om uw pensioenspaargeld te versterken, schulden af te betalen of te beleggen in minder volatiele fondsen bestaande uit aandelen en obligaties. Naar historische maatstaven is cryptocurrency een geweldige investering geweest.

Investeren in cryptocurrencies is echter inherent riskanter dan andere activaklassen zoals aandelen, traditionele grondstoffen en onroerend goed. Bitcoin heeft tot doel goud te vervangen als waardeopslag, en Ethereum heeft het potentieel om de hele financiële dienstverlening te verstoren. Hoewel ambitieus, is het groeipotentieel van cryptocurrencies anders dan elke andere investering. Wat de voordelen betreft, zegt Lovell dat cryptocurrency consumenten meer keuze, onafhankelijkheid en kansen biedt in hun financiën.

Verder helpt het gedecentraliseerde, open-source karakter van cryptocurrency de zwakke punten van het moderne banksysteem te elimineren door rechtstreeks toegang te geven tot consumenten, zegt ze. Dit maakt het gemakkelijker om de best presterende activa van het afgelopen decennium te kopen, te verkopen, op te slaan en te verhandelen. Het grootste voordeel van investeren in cryptocurrency ten opzichte van investeren in cryptocurrency is het opwaartse potentieel. Hoewel investeringen in deze bedrijven winstgevend kunnen zijn, hebben ze niet hetzelfde opwaartse potentieel als rechtstreeks investeren in cryptocurrency.

Zorg ervoor dat je voor elke cryptocurrency waarin je investeert een beleggingsscriptie hebt over waarom die valuta de tand des tijds zal doorstaan. Veel crypto-investeerders op korte termijn investeren bijvoorbeeld in Dogecoin, dat geen concurrentievoordeel heeft ten opzichte van andere grotere cryptocurrencies zoals Bitcoin. Voordat u voor de lange termijn in een cryptocurrency investeert, moet u weten waar u in investeert. Edmund McCormack, oprichter van crypto-investeringsplatform DChained, zegt dat deze stap namens PayPalpyPL werd verwacht, maar ook nodig was om cryptocurrency mainstream te maken.

Als u onderzoek doet en zoveel mogelijk leert over beleggen in cryptocurrency, moet u het beleggingsrisico als onderdeel van uw totale portefeuille kunnen beheren.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *