Is het beter om crypto te bezitten of erin te investeren?

Naast de mogelijkheid om geld over te maken en cryptocurrencies te gebruiken om te winkelen wanneer u maar wilt, kan het bezit van virtuele valuta ook worden vergeleken met investeringen op langere termijn. Als je munten in je portemonnee hebt, kun je je virtuele valuta bewaren totdat je ze later in de toekomst tegen een hogere prijs wilt verkopen. Cryptocurrency is een goede investering als u direct in contact wilt komen met de vraag naar digitale valuta. Een veiliger maar mogelijk minder lucratief alternatief is het kopen van aandelen van bedrijven met blootstelling aan cryptocurrency.

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn naar onze mening speculatieve investeringen. We geloven niet dat Bitcoin op dit moment past binnen traditionele modellen voor activallocatie, aangezien het geen traditionele grondstof is, zoals goud, en ook geen traditionele valuta. De dramatische volatiliteit van Bitcoin wordt voornamelijk veroorzaakt door vraag en aanbod, niet door inherente waarde. Bitcoin heeft geen inkomsten of inkomsten.

Het heeft geen prijs-winstverhouding, prijs-verkoopverhouding of boekwaarde. Traditionele waardecijfers zijn niet van toepassing, dus er zijn geen methoden om de waarde ervan te beoordelen die we onderschrijven of die we overtuigend vinden. Maar beleggen in individuele aandelen kan vergelijkbare risico's met zich meebrengen als beleggen in cryptocurrency. In plaats van individuele aandelen te kiezen en erin te beleggen, raden deskundigen beleggers aan om hun geld in gediversifieerde indexfondsen of ETF's te steken, met hun bewezen staat van dienst van waardegroei op lange termijn.

Enkele populaire crypto's die speciaal zijn ontworpen om beter te werken voor uitgaven zijn Dash, Manero en XRP, volgens Danial. Stablecoins, zoals Tether of USD-munten, kunnen ook betere alternatieven zijn om te kopen, aangezien hun prijzen zijn gekoppeld aan bestaande valuta. Cryptocurrency is een relatief risicovolle investering, ongeacht op welke manier u het verdeelt. Over het algemeen moeten beleggingen met een hoog risico een klein deel uitmaken van uw totale portefeuille, een algemene richtlijn is niet meer dan 10%.

Misschien wilt u eerst kijken om uw pensioensparen te versterken, schulden af te betalen of te beleggen in minder volatiele fondsen die bestaan uit aandelen en obligaties. Een andere veel voorkomende reden om te investeren in cryptocurrency is de wens naar een betrouwbare, langdurige waardeopslag. In tegenstelling tot fiatgeld hebben de meeste cryptocurrencies een beperkt aanbod, beperkt tot wiskundige algoritmen. Dit maakt het voor geen enkele politieke instantie of overheidsinstelling om hun waarde te verdunnen door middel van inflatie.

Bovendien is het vanwege het cryptografische karakter van cryptocurrencies voor een overheidsinstantie onmogelijk om tokens te belasten of in beslag te nemen zonder de medewerking van de eigenaar. Cryptocurrency is aanzienlijk volatieler dan aandelen, hoewel beleggingsrendementen voor beide opties nooit gegarandeerd zijn. Als u geïntrigeerd bent door beleggen in cryptovaluta, kan het de moeite waard zijn om er enkele beleggingsfondsen voor te reserveren als u extra geld heeft nadat u uw pensioenrekeningen hebt gefinancierd, schulden tot een minimum beperkt en ervoor zorgt dat uw noodfonds overvloedig is. Cryptovaluta zijn activa met een hoog risico die ook explosieve beloningen kunnen opleveren, maar u kunt er niet op rekenen.

Schattingen op basis van in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige prestaties, en voordat u een investering doet, dient u uw specifieke beleggingsbehoeften te bespreken of advies in te winnen bij een gekwalificeerde professional. Als u onderzoek doet en zoveel mogelijk leert over beleggen in cryptocurrency, moet u het beleggingsrisico als onderdeel van uw totale portefeuille kunnen beheren. De aandelen waarin u belegt, geven u fractioneel eigendom van het bedrijf, wat betekent dat een materieel actief uw investering ondersteunt. Zorg ervoor dat je voor elke cryptocurrency waarin je investeert een beleggingsscriptie hebt over waarom die valuta de tand des tijds zal doorstaan.

Investeren in bedrijven die blockchain-technologieën gebruiken, brengt dus dezelfde risico's met zich mee als investeren in een start-up. Er zijn echter beheerkosten verbonden aan de trusts (2% voor Grayscale en 0,49% voor Osprey), waardoor deze methode van Bitcoin-investering duurder kan zijn dan een commissievrije blockchain-ETF of het rechtstreeks kopen van crypto bij een beurs. Crypto-activa kunnen met verschillende snelheden en gedurende verschillende tijdsperioden stijgen en dalen, dus door in verschillende producten te investeren, kunt u uzelf tot op zekere hoogte isoleren van verliezen in een van uw deelnemingen. Galaxy Digital is een makelaar-dealer die zich bezighoudt met het beheer, de handel, bewaring en mijnbouw van crypto-investeringen.

Lees verder om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van cryptocurrency ten opzichte van aandelen, en voor tips om zo veilig mogelijk te beleggen als u toch crypto koopt. Veel bedrijven, van crypto-exchange Gemini tot al lang bestaande beleggingsonderneming Fidelity, hebben geprobeerd Bitcoin ETF's aan te bieden. De beleggingsinformatie in deze tabel is uitsluitend bedoeld voor informatieve en algemene educatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als beleggings- of financieel advies. Deskundigen raden over het algemeen aan om deze speculatieve beleggingen, of het nu gaat om aandelen van een enkel bedrijf, gespecialiseerde indexfondsen of cryptocurrency zelf, op minder dan 5% van uw totale beleggingsportefeuille.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *