Is investeren in crypto hetzelfde als het bezitten ervan?

Het bezitten van cryptocurrency is zeker niet hetzelfde als aandelen bezitten. De crypto-activaklasse kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die extra risico willen nemen in ruil voor een hoger potentieel rendement. Maar crypto-investeerders moeten begrijpen wat ze kopen en welke rol dit speelt in hun portefeuille. Marge en hefboomwerking zijn een andere manier waarop handelen in Bitcoin flexibeler kan zijn dan het direct kopen.

Afhankelijk van de prijs van elke Bitcoin op een bepaald moment, kan het bezit van slechts één Bitcoin onbetaalbaar zijn. Als u met een hefboom in Bitcoin handelt, kunt u een positie innemen met minder kapitaal, maar vergeet niet dat een verhoogde leverage uw risico verhoogt. Cryptocurrency is een relatief risicovolle investering, ongeacht hoe je het verdeelt. Over het algemeen moeten beleggingen met een hoog risico een klein deel uitmaken van uw totale portefeuille.

Een algemene richtlijn is niet meer dan 10%. Misschien wilt u eerst kijken om uw pensioenspaargeld te versterken, schulden af te betalen of te beleggen in minder volatiele fondsen bestaande uit aandelen en obligaties. Het loont om verschillende investeringen te hebben die een evenwicht bieden tussen veiligere weddenschappen en investeringen met een grotere kans op verlies. Op dezelfde manier hoeven beleggers niet te kiezen tussen cryptocurrency en aandelen, ze kunnen zowel cryptocurrency als aandelen nastreven, zolang ze maar vertrouwd zijn met een risico-element in hun portefeuille.

Hoewel investeringen in deze bedrijven winstgevend kunnen zijn, hebben ze niet hetzelfde opwaartse potentieel als rechtstreeks investeren in cryptocurrency. Alle meningen, nieuws, onderzoeken, analyses of andere informatie op deze website worden verstrekt als algemeen marktcommentaar en vormen geen beleggingsadvies, aanbevelingen en mogen ook niet worden beschouwd als (onafhankelijk) beleggingsonderzoek. Dat stelt u niet alleen in staat om te investeren in de bedrijven waar u potentieel ziet, maar het helpt u ook om uw beleggingen gediversifieerd te houden binnen een breder fonds. Als u onderzoek doet en zoveel mogelijk leert over beleggen in cryptocurrency, moet u het beleggingsrisico als onderdeel van uw totale portefeuille kunnen beheren.

Deskundigen raden over het algemeen aan om deze speculatieve beleggingen, of het nu gaat om aandelen van één bedrijf, gespecialiseerde indexfondsen of cryptocurrency zelf, op minder dan 5% van uw totale beleggingsportefeuille te houden Schattingen op basis van in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor toekomstige prestaties, en voordat u een investering doet, dient u uw specifieke beleggingsbehoeften te bespreken of advies in te winnen bij een gekwalificeerde professional. Galaxy Digital is een makelaar-dealer die zich bezighoudt met het beheer, de handel, bewaring en mijnbouw van crypto-investeringen. Zorg ervoor dat je voor elke cryptocurrency waarin je investeert een beleggingsscriptie hebt over waarom die valuta de tand des tijds zal doorstaan. Veel bedrijven, van crypto-exchange Gemini tot al lang bestaande beleggingsonderneming Fidelity, hebben geprobeerd Bitcoin ETF's aan te bieden.

Investeringsbeslissingen moeten gebaseerd zijn op een evaluatie van uw eigen persoonlijke financiële situatie, behoeften, risicotolerantie en beleggingsdoelstellingen. Steeds meer bedrijven gebruiken crypto als betaling en het financiële transactieplatform Square faciliteert cryptotransacties. Crypto-activa kunnen met verschillende snelheden en gedurende verschillende tijdsperioden stijgen en dalen, dus door in verschillende producten te investeren, kunt u uzelf tot op zekere hoogte isoleren van verliezen in een van uw deelnemingen. Er zijn echter beheerkosten verbonden aan de trusts (2% voor Grayscale en 0,49% voor Osprey), waardoor deze manier van beleggen in Bitcoin duurder kan zijn dan een commissievrije blockchain-ETF of het rechtstreeks kopen van crypto op een beurs.

Investeren in bedrijven die blockchain-technologieën gebruiken, brengt dus dezelfde risico's met zich mee als investeren in een start-up.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *