Is investeren in cryptocurrency een goede investering?

Cryptovaluta kan een goede investering zijn als u bereid bent te accepteren dat het een gok met een hoog risico is die zijn vruchten kan afwerpen, maar ook dat de kans groot is dat u al uw geld verliest. Cryptocurrency is een goede investering als u direct in contact wilt komen met de vraag naar digitale valuta. Een veiliger maar mogelijk minder lucratief alternatief is het kopen van aandelen van bedrijven met blootstelling aan cryptocurrency. Cryptocurrency is een relatief risicovolle investering, ongeacht hoe je het verdeelt.

Over het algemeen moeten beleggingen met een hoog risico een klein deel uitmaken van uw totale portefeuille. Een algemene richtlijn is niet meer dan 10%. Misschien wilt u eerst kijken om uw pensioenspaargeld te versterken, schulden af te betalen of te beleggen in minder volatiele fondsen bestaande uit aandelen en obligaties. Bedenk waarom u geïnteresseerd bent in dit specifieke investeringsvehikel en maak uzelf vertrouwd met cryptocurrencies en blockchain-technologie, zodat u beter uitgerust bent om te bepalen of dit soort investeringsmogelijkheden voor u de moeite waard zijn.

Als u onderzoek doet en zoveel mogelijk leert over beleggen in cryptocurrency, moet u het beleggingsrisico als onderdeel van uw totale portefeuille kunnen beheren. Voordat u voor de lange termijn in een cryptocurrency investeert, moet u weten waar u in investeert. Daarom is het belangrijk om alleen te beleggen wat u bereid bent te verliezen, en vast te houden aan meer conventionele beleggingen voor vermogensopbouw op lange termijn. Argent is een mobiele cryptowallet voor iOS en Android waarmee gebruikers kunnen investeren in verschillende DeFi-protocollen.

Zorg ervoor dat je voor elke cryptocurrency waarin je investeert een beleggingsscriptie hebt over waarom die valuta de tand des tijds zal doorstaan. Crypto-activa kunnen in verschillende mate en gedurende verschillende tijdsperioden stijgen en dalen, dus door in verschillende producten te investeren, kunt u uzelf tot op zekere hoogte isoleren van verliezen in een van uw deelnemingen. Hoewel investeringen in deze bedrijven winstgevend kunnen zijn, hebben ze niet hetzelfde opwaartse potentieel als rechtstreeks investeren in cryptocurrency. We vertellen mensen altijd dat als je je investeringen niet kunt uitleggen aan een 10-jarige, je in het begin geen zaken hoeft te investeren in hen.

Veel crypto-investeerders op korte termijn investeren bijvoorbeeld in Dogecoin, dat geen concurrentievoordeel heeft ten opzichte van andere grotere cryptocurrencies zoals Bitcoin. In plaats van te leren navigeren op een cryptocurrency-exchange om uw digitale activa te verhandelen, kunt u rechtstreeks crypto aan uw portefeuille toevoegen vanuit dezelfde makelaardij waar u al een pensioen- of andere traditionele beleggingsrekening heeft. Investeren in munten met een grotere marktkapitalisatie, zoals Ethereum en Bitcoin, is over het algemeen veiliger dan munten met een minder bekende waarde. Zelfs vanuit wiskundig oogpunt zijn investeringen op lange termijn over het algemeen gunstiger dan beleggen op korte termijn.

Het grootste voordeel van investeren in cryptocurrency ten opzichte van investeren in cryptocurrency is het opwaartse potentieel. Op online beurzen kunt u uw crypto's verhandelen op mobiele apps en websites, waardoor u in beide gevallen wordt blootgesteld aan hackers die al uw investeringen stelen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *