Is crypto een goede investering voor beginners?

Elke valutawissel ondersteunt Bitcoin, wat betekent dat u weet wat u koopt. Bitcoin is slechts een vorm van digitaal geld. U kunt het gebruiken als middel om valuta en waarde in te wisselen, wat het een concurrentievoordeel geeft. Bankrate, opgericht in 1976, heeft een lange staat van dienst in het helpen van mensen bij het maken van slimme financiële keuzes.

We behouden deze reputatie al meer dan vier decennia door het financiële besluitvormingsproces te ontraadselen en mensen vertrouwen te geven in welke acties ze vervolgens moeten ondernemen. Hoewel Bitcoin nog steeds de grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie, is het niet meer zo dominant als in de allereerste dagen van cryptocurrency. Andere altcoins zoals Ethereum en Solana zijn in populariteit gegroeid, waardoor de term altcoin wat achterhaald is. Nu er naar verluidt 15.000 of meer cryptocurrencies bestaan, is het minder logisch dan ooit om de branche te definiëren als „Bitcoin” en dan al het andere.

Er zijn veel manieren om veilig cryptocurrency te kopen, maar de meest toegankelijke methode voor beginners is waarschijnlijk een gecentraliseerde beurs. Gecentraliseerde beurzen fungeren als een derde partij die toezicht houdt op transacties om klanten het vertrouwen te geven dat ze krijgen waar ze voor betalen. Deze beurzen verkopen cryptovaluta doorgaans tegen markttarieven en ze verdienen geld aan vergoedingen voor verschillende aspecten van hun diensten. Ja, volgens ervaren beleggers zoals banken, hedgefondsen en pensioenfondsen.

Cryptocurrency is een goede investering als u direct in contact wilt komen met de vraag naar digitale valuta. Een veiliger maar mogelijk minder lucratief alternatief is het kopen van aandelen van bedrijven met blootstelling aan cryptocurrency. The Motley Fool, opgericht in 1993 door de broers Tom en David Gardner, helpt miljoenen mensen financiële vrijheid te bereiken via onze website, podcasts, boeken, krantencolumns, radioshows en premium investeringsdiensten. Cryptocurrency is als beleggingsbeleggingscategorie naar de mainstream verhuisd.

Als je iets aan je portfolio wilt toevoegen, kan het moeilijk zijn om erachter te komen hoe je aan de slag kunt gaan. crypto is momenteel niet gereguleerd en erin investeren kan meer Wild West aanvoelen dan Wall Street. Lees verder om de basisprincipes van cryptocurrency te leren en hoe u kunt beginnen met investeren in cryptocurrency. Cryptocurrency is een soort digitale valuta die niet afhankelijk is van een centrale autoriteit om transacties te verifiëren of nieuwe eenheden te creëren.

In plaats daarvan vertrouwt het op cryptografie om vervalsing te voorkomen. Een blockchain bestaat uit afzonderlijke blokken met gegevens die informatie over alles kunnen bevatten, zoals transacties in een specifieke cryptocurrency. Elk gegevensblok verwijst naar het vorige blok, waardoor een reeks blokken ontstaat. De referentie maakt gebruik van cryptografie om ervoor te zorgen dat de keten onveranderlijk blijft, zodat hackers geen gegevens kunnen wijzigen.

Er bestaan momenteel duizenden cryptocurrencies. Dat komt grotendeels door het gemak waarmee een nieuwe valuta kan worden gecreëerd door slimme contracten te gebruiken. Nieuwe munten kunnen eenvoudig worden meegenomen op een bestaande blockchain die al beschikt over een goed ingeburgerd netwerk van computers die blokken verifiëren. Voordat je wat munten of tokens koopt, alleen omdat iemand zegt dat het een goede investering is, loont het om wat onderzoek te doen.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat het kiezen van een goede cryptocurrency niet hetzelfde is als het kiezen van een goed aandeel. Een aandeel vertegenwoordigt eigendom van een bedrijf dat winst creëert voor zijn aandeelhouders, of op zijn minst de potentie heeft om dit te doen. Het bezit van een cryptocurrency betekent eigendom van een digitaal activum zonder intrinsieke waarde. Wat ervoor zorgt dat een cryptocurrency in prijs stijgt of daalt, is eenvoudig vraag en aanbod.

Als de vraag toeneemt en het aanbod beperkt stijgt, stijgt de prijs. Als het aanbod beperkt wordt, stijgt de prijs en vice versa. Dus bij het evalueren van een cryptocurrency zijn de belangrijkste vragen die moeten worden beantwoord hoe het aanbod toeneemt en wat de vraag naar de munt zal doen toenemen. U kunt deze vragen beantwoorden door de whitepaper te lezen die een cryptocurrency-team publiceert om interesse te wekken voor hun project.

Bekijk de routekaart voor een project en kijk of iets kan leiden tot een toename van de vraag. Onderzoek het team achter een project en kijk of ze over de vaardigheden beschikken om hun visie uit te voeren. Probeer een gemeenschap te vinden van mensen die al in de cryptocurrency investeren en meet hun sentiment. Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel geld er al in een cryptocurrency is gestroomd.

Als de marktkapitalisatie al erg hoog is, is er misschien niet veel potentiële groei meer over. Een hoge prijs zal de vraag beteugelen en het aanbod vergroten, aangezien vroege investeerders geld van tafel willen halen. Als je eenmaal een cryptocurrency hebt gevonden waarvan je denkt dat deze een goede investering is, is het tijd om te beginnen met kopen. Zodra u geld op uw account hebt gestort met fiatvaluta, kunt u een bestelling plaatsen om uw cryptocurrency te kopen.

Orders op een beurs werken op dezelfde manier als orders op de aandelenmarkt. De ruil koppelt uw kooporder aan iemand die een verkooporder plaatst voor dezelfde prijs en de transactie uitvoert. Zodra uw transactie is voltooid, bewaart de exchange uw cryptocurrency voor u in een bewaarportefeuille. Cryptovaluta kopen is het makkelijke gedeelte.

Als crypto-investeerder moet je voorbereid zijn op volatiliteit. Crypto is over het algemeen volatieler dan traditionele activaklassen zoals aandelen. Prijsschommelingen van 10% of meer in slechts enkele uren komen zeer vaak voor. Daarnaast moet u overwegen hoeveel van uw portefeuille u uiteindelijk wilt toewijzen aan een specifieke cryptocurrency en aan de activaklasse in het algemeen.

Met de volatiliteit van crypto moet je jezelf een breed scala aan acceptabele toewijzingen geven. Als uw investeringen uit die bands vallen, zorg er dan voor dat u opnieuw in evenwicht komt. Als beginnende investeerder in cryptocurrency moet u niet proberen een ruwe diamant te vinden. Je moet je voeten nat maken met meer gevestigde cryptocurrencies die netwerken hebben om ze te ondersteunen.

Zo kunt u meer vertrouwd raken met de mechanica van beleggen in cryptocurrency en hoe dit in uw portefeuille past. Investeren in crypto vereist dat je onderzoek doet en voldoende vertrouwen hebt in je investering om vol te houden tijdens een wilde rit. Als u dat kunt doen, kan de uitbetaling de moeite waard zijn, aangezien het verwachte rendement hoger is dan in de meeste andere activaklassen. Gemiddeld rendement van alle aanbevelingen sinds het begin.

Kostenbasis en rendement op basis van eerdere sluiting op de marktdag. Investeer beter met The Motley Fool. Ontvang aandelenaanbevelingen, portefeuillebegeleiding en meer van de premiumservices van The Motley Fool. De wereld slimmer, gelukkiger en rijker maken.

Misschien wilt u ook uw crypto-investeringen diversifiëren door onderzoek te doen naar verschillende soorten munten en projecten. Als u bijvoorbeeld besluit om 10% van uw investeringen in cryptocurrencies te steken, kunt u 5% nemen en deze in bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum stoppen. De andere 5% zou kunnen gaan naar andere investeringen in de crypto-ruimte, zoals cryptoleningen. Investeren in crypto die niet bijzonder bekend of goed ondersteund is, brengt ernstige risico's met zich mee.

Een ander groot voordeel van het kiezen van Webull om in crypto te investeren, is echter dat u geen commissies betaalt. In de Verenigde Staten moet een persoon die een belegging minder dan een jaar bezit en die belegging verkoopt met winst, die winst optellen bij zijn gewone inkomen en op passende wijze worden belast op basis van zijn marginale inkomstenbelastingtarief. U hoeft geen grote sommen geld meer te riskeren wanneer u in crypto investeert, vooral niet als u een account hebt bij een makelaar zoals Webull. Houd er rekening mee dat u weliswaar de mogelijkheid heeft om een cryptowallet aan te schaffen, maar dat u ook een broker kunt gebruiken die gespecialiseerd is in beleggen in cryptocurrency, zoals Webull.

Zorg ervoor dat je voor elke cryptocurrency waarin je investeert een beleggingsscriptie hebt over waarom die valuta de tand des tijds zal doorstaan. Om te voorkomen dat je verstrikt raakt in een cryptovacuüm, is het logisch om wat contant geld bij de hand te houden en andere beleggingen aan te houden, zoals aandelen, obligaties, onroerend goed en andere. Crypto-activa kunnen in verschillende mate en gedurende verschillende tijdsperioden stijgen en dalen, dus door in verschillende producten te investeren, kunt u uzelf tot op zekere hoogte isoleren van verliezen in een van uw deelnemingen. Schattingen op basis van in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige prestaties, en voordat u een investering doet, dient u uw specifieke beleggingsbehoeften te bespreken of advies in te winnen bij een gekwalificeerde professional.

Investeringsbeslissingen moeten gebaseerd zijn op een evaluatie van uw eigen persoonlijke financiële situatie, behoeften, risicotolerantie en beleggingsdoelstellingen. Dit is immers een investeringsbeslissing en iedereen weet (of zou moeten weten) dat elke investering zijn eigen risiconiveau met zich meebrengt. Als ze denken dat hun cryptocurrency niet goed beveiligd is, kiezen sommige handelaren ervoor om te investeren in een crypto-wallet om hun munten offline te houden, zodat ze ontoegankelijk zijn voor hackers of anderen. Hoewel de onderliggende technologie vergelijkbaar is, kunt u investeren in crypto's die zijn gemaakt met verschillende doeleinden voor ogen.

Uw crypto-investeringen kunnen nog een onderdeel van uw portefeuille worden, een portefeuille die hopelijk helpt om uw totale rendement te verhogen. Zoals gezegd, kun je eigenlijk een gratis druppel crypto verdienen door gewoon meer te weten te komen over crypto op sites zoals Coinbase met het Earn-programma. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *