Kan crypto blijven stijgen?

Niets, volgens de experts waarmee we hebben gesproken. Gezien de geschiedenis van de volatiliteit van de cryptovaluta is deze stijging geen garantie voor een omkering op lange termijn. Het is net zo waarschijnlijk dat de prijs van Bitcoin zal dalen als dat hij 12 uur geleden zal blijven stijgen. De waarde van cryptocurrency wordt bepaald door vraag en aanbod, net als alles wat mensen willen.

Als de vraag sneller stijgt dan het aanbod, stijgt de prijs. Als er bijvoorbeeld droogte is, stijgt de prijs van graan en producten als de vraag niet verandert. Hetzelfde vraag- en aanbodprincipe is van toepassing op cryptocurrencies. Cryptocurrency wint aan waarde wanneer de vraag hoger stijgt dan het aanbod De prijsbewegingen van Crypto kunnen worden beïnvloed door rentetarieven, inflatie en andere macro-economische factoren die van invloed kunnen zijn op hoe zelfverzekerd mensen zich voelen om hun geld te investeren in risicovolle alternatieve activa.

Dat heeft de cryptoprijzen verlaagd, wat de nadruk legt op instellingen en andere grote spelers in het veld die investeringen hebben gedaan in de buurt van de top van de markt. Dat is een deel van de reden waarom experts aanbevelen om niet meer dan 5% van uw totale portefeuille in cryptocurrency te investeren en nooit te investeren ten koste van sparen in noodsituaties en het afbetalen van schulden met een hoge rente. Hoewel de factoren achter elke crypto-crash anders zijn, kan het nuttig zijn om enkele gevestigde investeringsprincipes te onthouden. De weg naar vermogen op lange termijn en sparen voor hun pensioen is meestal succesvol voor mensen met gediversifieerde beleggingen zoals goedkope indexfondsen, waarbij crypto een zeer klein deel uitmaakt.

Grote investeerders die aan de zijlijn hebben gestaan, zouden op een gegeven moment breder in bitcoin en crypto kunnen investeren. Maar King raadt aan om jezelf twee vragen te stellen voordat je besluit om te investeren in Bitcoin of andere crypto's.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *