Kun je meer verliezen dan je in cryptocurrency investeert?

Ondanks dat mensen zeggen dat cryptocurrency een bubbel is die op het punt staat te barsten, trekken Bitcoin (BTC -1,96%), Ethereum (ETH -8,10%), Dogecoin (DOGE -1,63%) en vele andere altcoins voortdurend nieuwe investeerders aan. Zoals bij elke investering bestaat er een risico op verlies wanneer u in cryptocurrency investeert. Maar wedden op de verkeerde is niet de enige manier waarop het allemaal fout kan gaan. Hier zijn vier manieren waarop investeren in cryptocurrency u kan kosten en hoe u dat risico kunt verminderen.

Helaas is het gemakkelijk om meer geld te verliezen dan u investeert wanneer u een aandeel of een ander waardepapier short, wat dat betreft. In feite is er geen limiet aan het bedrag dat u kunt verliezen bij een short sale (in theorie). Zoals bij elke investering hangt het verdienen van geld af van de prijs waarvoor u een activum koopt en verkoopt. Als je verkoopt terwijl de prijs hoger is dan waarvoor je het hebt gekocht, verdien je geld.

Het is mogelijk dat een crypto-account van een belegger in negatief terrein terechtkomt, vooral als hij een shortpositie opent of handelt met behulp van een margerekening, twee strategieën waarbij hefboomwerking betrokken is, d.w.z. hoewel het ongereguleerde karakter van cryptoplatforms en -beurzen enige onafhankelijkheid mogelijk kan maken en anonimiteit, het nadeel is dat er minder wettelijke vangrails zijn om gewone investeerders te beschermen. U kunt investeren in cryptocurrency-beurzen of zelfs aandelen kopen in bedrijven die bitcoin als betaling accepteren. Naarmate meer institutionele beleggers aan boord gaan met crypto-activa voor meerwaarden, kan dit helpen om dramatische prijsbewegingen te kalmeren.

En als u zich niet op uw gemak voelt bij het beleggen in cryptocurrency, gezien alle manieren waarop u geld kunt verliezen, kunt u in plaats daarvan proberen te investeren in cryptocurrency-aandelen. Crypto-investeerders kunnen crypto met verlies verkopen, dat verlies gebruiken om de vermogenswinstbelasting op winnende investeringen te verlagen of te elimineren, en ook de verkochte crypto terugkopen om te voorkomen dat ze een volgend herstel van de prijs mislopen. Volatiliteitsprofielen gebaseerd op driejaarlijkse berekeningen van de standaardafwijking van het rendement van investeringen in diensten. Vanwege het hoge risico moeten beleggers cryptocurrency zien als een puur speculatief instrument.

Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency, heeft Schwab verschillende keuzes om blootstelling te verwerven aan cryptocurrency-markten, hoewel spothandel in cryptocurrency momenteel niet beschikbaar is. Dat gezegd hebbende, is de cryptomarkt volatiel en kunnen beleggers zelf aanzienlijke bedragen verliezen, vooral als ze strategieën met een hoger risico gebruiken, zoals short selling en margehandel, aangezien deze mogelijk kunnen leiden tot aanzienlijke verliezen en winsten. Hoewel cryptocurrency in de ware zin van het woord nooit negatief kan worden, is het mogelijk dat handelaren geld kunnen verliezen, vooral als ze strategieën gebruiken zoals margehandel of futurescontracten. Dat garandeert echter niet dat een bitcoin-investeerder geen verliezen zal lijden door te investeren in cryptocurrency.

Gezien de volatiliteit en de mogelijkheid dat de volledige waarde van een belegging in cryptocurrency zou kunnen verdwijnen, willen beleggers die denken dat ze de marktschommelingen niet aankunnen, misschien uit de buurt blijven. Houd er rekening mee dat het bezit van Bitcoin of andere cryptocurrencies geen investering is in blockchain, de technologie of het huidige of toekomstige gebruik ervan. Er zijn ook enkele fondsen en beleggingsfondsen die blootgesteld zijn aan cryptocurrencies, wat een minder risicovolle manier van beleggen is dan het kopen van de valuta zelf. Helaas kunnen individuele handelaren niet veel aan deze kwetsbaarheden doen, maar cryptoplatforms blijven nieuwe manieren ontwikkelen om de cryptovaluta van investeerders veilig te houden.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *