Waarom zou je niet in cryptocurrency moeten investeren?

Afgezien van het enorme risico op verlies, brengt cryptohandel het risico van fraude, een gebrek aan transparantie en de mogelijkheid van regelrechte digitale diefstal met zich mee, wat (theoretisch) niet zou moeten gebeuren. Door cryptocurrency op een gecentraliseerde beurs op te slaan, heb je geen volledige controle over je vermogen. Een beurs kan uw vermogen bevriezen op verzoek van de overheid, of de beurs kan failliet gaan en u hoeft uw geld niet terug te vorderen. Je hebt misschien nog geen robuuste beleggingsportefeuille, dus het heeft misschien geen zin om zoiets als crypto in te kopen, wat zo'n nieuwe beleggingscategorie is.

Wanneer u een activaspreiding voor uw portefeuille creëert, wilt u misschien uw alternatieve activa beperken tot 10% tot 20% van de totale portefeuillewaarde. Anderen vinden het misschien prettiger om een lager percentage toe te wijzen aan alternatieven. Ik wil bijvoorbeeld graag mijn alternatieve beleggingen beperken tot ongeveer 8% tot 10% van mijn portefeuille. Dat omvat al mijn alternatieven, waaronder crypto.

De markten voor cryptovaluta zijn zeer volatiel en de prijs die u vandaag voor een artikel betaalt, is misschien niet wat uw aankoop morgen waard is. Bovendien accepteren veel bedrijven die experimenteren met cryptobetalingen alleen Bitcoin, wat volgens experts een van de slechtste crypto's is die je zou kunnen kiezen om ergens voor te betalen. Crypto is erg riskant en niet zoals conventioneel beleggen in de aandelenmarkt. Cryptocurrency is een relatief risicovolle investering, ongeacht hoe je het verdeelt.

Over het algemeen moeten beleggingen met een hoog risico een klein deel uitmaken van uw totale portefeuille. Een algemene richtlijn is niet meer dan 10%. Misschien wilt u eerst kijken om uw pensioenspaargeld te versterken, schulden af te betalen of te beleggen in minder volatiele fondsen bestaande uit aandelen en obligaties. Crypto-activa kunnen in verschillende mate en gedurende verschillende tijdsperioden stijgen en dalen, dus door in verschillende producten te investeren, kunt u uzelf tot op zekere hoogte isoleren van verliezen in een van uw deelnemingen.

Sommige bieden u ook de mogelijkheid om een aankoop te financieren met uw creditcard, hoewel dit een riskante zet kan zijn met volatiele activa zoals cryptocurrency, omdat de rentekosten uw verliezen kunnen vergroten als uw beleggingen in waarde dalen. Een van de meest cruciale juridische overwegingen voor een investeerder in cryptocurrency heeft te maken met de manier waarop de belastingdienst van de overheid naar cryptocurrency-bezit kijkt. Als u onderzoek doet en zoveel mogelijk leert over beleggen in cryptocurrency, moet u het beleggingsrisico als onderdeel van uw totale portefeuille kunnen beheren. Hoewel het succes van elk cryptocurrency-project niet gegarandeerd is, kunnen vroege investeerders in een cryptoproject dat zijn doelen bereikt, op lange termijn rijkelijk worden beloond.

bitcoin wordt momenteel door veel investeerders gezien als digitaal goud, maar het kan ook worden gebruikt als een digitale vorm van contant geld. Of u moet investeren in cryptocurrencies hangt af van uw doelen en voorkeuren als belegger, net als bij elk activum of elk ander effect. Het kopen van de munten (of munteenheid) op een cryptocurrency-exchange is de meest gebruikelijke manier om in bitcoin te investeren. In feite evolueren hun opvattingen en investeerders in cryptocurrency moeten hun laatste uitspraken in de gaten houden.

De FCA heeft investeerders ook gewaarschuwd om op hun hoede te zijn voor bedrijven die hoge rendementen van cryptocurrency beloven. Cryptocurrency is een goede investering als u direct in contact wilt komen met de vraag naar digitale valuta. Het heeft een maximum van 21 miljoen munten, is gegarandeerd inflatiebestendig en de prijzen die de kop opsteken, bieden investeerders zeker de mogelijkheid om beloningen te oogsten. Investeren in bedrijven die blockchain-technologieën gebruiken, brengt dus dezelfde risico's met zich mee als investeren in een start-up.

Zoals bij elke investering, doe uw due diligence en vestig niet al uw hoop op één bedrijf of één cryptocurrency. Ondertussen kunnen individuele beleggers veel geld verdienen door erin te investeren, maar ze nemen ook bepaalde juridische risico's wanneer ze cryptocurrencies kopen en verkopen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *