Is crypto-investering goed voor de lange termijn?

Verwachtingen van langetermijninvesteringen in cryptocurrency Doorgaans houden langetermijnbeleggers hun beleggingen meerdere jaren of decennia aan om hun rendement te verhogen. Dus als u denkt dat op blockchain gebaseerde technologie in de toekomst zal exploderen, kan investeren in crypto voor de lange termijn een goede optie zijn. Ja, volgens ervaren beleggers zoals banken, hedgefondsen en pensioenfondsen. Momenteel is het beleggen van cryptocurrencies op lange termijn winstgevend gebleken, maar het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de markt voordat u investeert.

Gelukkig kan beleggen voor de lange termijn een van de eenvoudigste manieren zijn om te beleggen, althans in theorie. Nieuwe investeerders kunnen het moeilijk vinden om hun investeringen vast te houden nadat meer dan 50% in beide richtingen is verhuisd. Cryptocurrency is een goede investering als u direct in contact wilt komen met de vraag naar digitale valuta. Een veiliger maar mogelijk minder lucratief alternatief is het kopen van aandelen van bedrijven met blootstelling aan cryptocurrency.

Met meer dan 19.000 verschillende munten en tokens op de markt groeit de interesse van investeerders snel. Maar het kiezen van de juiste mix om uw rendement op lange termijn te maximaliseren kan overweldigend zijn. Bitcoin is een volatiel activum, aangezien u het van dag tot dag bijhoudt. Het is echter de afgelopen 10 jaar het best presterende investeringsmiddel geweest, en een recente netwerkupgrade om functionaliteit toe te voegen zal het platform nuttiger maken en de munt waardevoller kunnen maken.

Ethereum is bezig met een upgrade. Oorspronkelijk Eth2 genoemd en nu intern The Merge genoemd, zal het resultaat zijn verbeterde schaalbaarheid, beveiliging en duurzaamheid van het netwerk, volgens de Ethereum-website. Hoewel de upgrade van Ethereum het speelveld gelijk kan maken, zou de populariteit van Cardano onder ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties de vraag naar het ADA-token hoog kunnen houden. In de 24 uur na de recente „hard fork” van Cardano, of wijziging van het protocol, werden volgens CoinMarketCap meer dan 100 slimme contracten op het netwerk geïmplementeerd.

Cardano leidde het peloton tijdens een recente rally en won maar liefst 40%, meldde CoinDesk. De rally volgde op een enorme uitverkoop van cryptocurrency die de totale marktkapitalisatie met 30% verminderde. Stel dat u nog jaren verwijderd bent van uw pensioendatum en dat u besluit dat u ten minste 20% van uw beleggingsportefeuille moet besteden aan agressieve beleggingen. Als jij dat bent, dan kunnen cryptocurrencies op lange termijn een manier zijn om een hoog rendement te behalen.

BNB, voorheen bekend als Binance Coin, is het crypto-activum dat wordt ondersteund door Binance. Hiermee kunnen gebruikers van de Binance-beurs, die miljarden dollars aan dagelijks handelsvolume faciliteert, profiteren van een verlaging van 25% van de handelskosten. Bovendien, en misschien wel het meest relevant, wordt BNB gebruikt om transactiekosten te betalen op de Binance Smart Chain. Ethereum en Solana kunnen bijvoorbeeld respectievelijk ongeveer 16 en 65.000 transacties per seconde verwerken.

Hoewel transacties op het Solana-netwerk vrijwel gratis zijn, blijven de Ethereum-kosten bovendien duur. En als je dus denkt dat de slimme contractdominantie van Ethereum niet eeuwig zal duren, zou Solana op lange termijn de beste cryptovaluta kunnen zijn om te investeren. Op het moment van schrijven is Bitcoin bijvoorbeeld 30% gedaald in een periode van 12 maanden. Aan de andere kant is BNB in dezelfde periode met ongeveer 43% in waarde gestegen, wat betekent dat BNB beter presteerde dan Bitcoin.

Met meer dan 18.000 cryptocurrencies genoteerd op CoinMarketCap spreekt het voor zich dat de concurrentie in de blockchain-arena nu enorm hevig is. HODLing — of voor HODL — is een speling op het concept van 'vasthouden' aan een crypto-investering op lange termijn. Hier zijn enkele vragen die u kunt stellen over de cryptocurrency die u overweegt om te bepalen of deze waarde op lange termijn kan hebben. De onzekerheid over de regelgeving rond bitcoin, en cryptocurrency in het algemeen, is een van de redenen waarom zoveel beleggers er volledig korting op geven.

Niets is gegarandeerd, maar als u cryptocurrency koopt als waardeopslag voor de lange termijn, hoe meer „de echte wereld” er gebruik van maakt, hoe groter de kans dat de vraag en de waarde zullen toenemen. Het is meer een veilige investering geworden dan een valuta, waardoor het een plaats heeft gekregen in uw cryptocurrency-portefeuille op lange termijn. Hoewel het onwaarschijnlijk is om deze rendementen opnieuw te zien, zou crypto het in de nabije toekomst nog steeds beter kunnen doen dan traditionele beleggingsmarkten. Als je wat extra geld hebt dat je het niet erg vindt om een tot twee decennia te investeren, kan investeren in crypto een goede optie zijn.

Voordat u een beleggingsportefeuille voor de lange termijn in cryptocurrency gaat opzetten, zijn er vier cruciale vragen waarmee u rekening moet houden. Als je het geld dat je in crypto steekt niet wilt verliezen door op een beurs te kopen, dan moet je het ook niet in een cryptofonds stoppen. Marktaandeel, gebruikswaarde, transactievolume, technologische ontwikkeling en marktnieuws zijn enkele manieren waarop cryptocurrencies kunnen worden beoordeeld op waarde op lange termijn. Bij dit type investering in crypto verwacht u dat de prijs in de loop van de tijd zal stijgen, meestal een investering die minimaal 6 maanden tot 1 jaar moet worden aangehouden.

Gelukkig ben je bij Kriptomat, waar het kopen en verkopen van crypto net zo eenvoudig is als kleding kopen of online een reis boeken. Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, zei onlangs dat hij „niet van plan is cryptocurrency zoals Ethereum in de VS te verbieden”. De cryptocurrency-ruimte biedt zichzelf grote schommelingen in beide richtingen, met zowel ongelooflijke winsten als verpletterende verliezen als plausibele resultaten. Houd er rekening mee dat er in andere landen (Canada, Europa) ETF's en ETP's zijn die cryptoportefeuilles volgen; deze hebben in de VS nog geen wettelijke goedkeuring gekregen.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *