Is er een keerzijde aan investeren in crypto?

Bovendien bestaat er een risico op verlies. Veel Bitcoin-gebruikers kiezen ervoor om hun bitcoins in een cryptocurrency-portemonnee te bewaren, waardoor ze het risico lopen hun investeringen te verliezen als ze de toegang tot hun privésleutel verliezen. 5 dagen geleden Het eigen risico is een gebrek aan eigendom en macht over cryptocurrencies. Je hebt geen mogelijkheid als er iets misgaat.

U kunt uw bitcoin niet beschermen tegen verlies als gevolg van een technisch probleem in de portemonnee. U kunt geen aanspraak maken omdat geen enkel bedrijf dit geld beheert. Als u met een probleem wordt geconfronteerd, kunt u dit aan niemand melden. Dus wanneer u een portemonnee kiest, zorg er dan voor dat deze goede evaluaties heeft en betrouwbaar is.

Een ander ding om te overwegen voordat u cryptocurrencies gebruikt, is dat u op de hoogte bent van de huidige cryptocurrency-regelgeving in uw land. Over het algemeen draait ons financiële systeem om externe tussenpersonen die transacties verwerken. Dit betekent dat als u een transactie doet, u uw vertrouwen stelt in een of meer van deze tussenpersonen en door de recessie van het begin van de jaren 2000 hebben veel mensen zich afgevraagd of dat een goed idee was. De blockchain en cryptocurrencies bieden een alternatief.

Ze kunnen door iedereen en overal worden bekeken, zodat u kunt deelnemen aan de financiële markten en transacties kunt uitvoeren zonder tussenpersonen. Het kan even duren voordat cryptocurrencies je hoofd op orde hebben. Als je geen digital native bent, kan het concept van cryptocurrency (laat staan de blockchain) allesbehalve een tweede natuur aanvoelen. En proberen te investeren in iets dat je niet echt begrijpt, is op zichzelf al een risico.

Er zijn tal van online bronnen beschikbaar om je te helpen (waaronder de blogserie van N26 over crypto), maar je moet nog wat tijd besteden om de voor- en nadelen van investeren in cryptocurrency echt te begrijpen. Cryptovaluta kunnen een mijnenveld zijn voor nieuwe investeerders. Van onbekende terminologie tot complexe technologie, het is een onderwerp dat even wennen is. Zoals bij alles brengt het handelen in cryptocurrencies voordelen en risico's met zich mee, maar N26 is er om te helpen.

Of u nu wilt betalen voor dagelijkse benodigdheden met Bitcoin of een andere munt wilt gebruiken om uw beleggingsportefeuille te versterken, wij kunnen u alle voor- en nadelen van cryptocurrency laten zien. N26 heeft een scala aan bronnen om u te helpen inzicht te krijgen in de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld. Van cryptocurrencies voor beginners tot de details van Wat is een crypto-portemonnee? , N26 staat bij elke stap aan uw zijde en stelt u in staat om onderbouwde financiële beslissingen te nemen, ondersteund door betrouwbare informatie. Download vandaag nog de N26-app voor een 100% mobiele bankervaring.

Cryptocurrency is een goede investering als u direct in contact wilt komen met de vraag naar digitale valuta. Een veiliger maar mogelijk minder lucratief alternatief is het kopen van aandelen van bedrijven met blootstelling aan cryptocurrency. Een veelgebruikte manier waarop cryptocurrencies worden gecreëerd, is via een proces dat bekend staat als mining, dat door Bitcoin wordt gebruikt. Mining kan een energie-intensief proces zijn waarbij computers complexe puzzels oplossen om de authenticiteit van transacties op het netwerk te verifiëren.

Als beloning kunnen de eigenaren van die computers nieuw gemaakte cryptocurrency ontvangen. Andere cryptocurrencies gebruiken verschillende methoden om tokens te maken en te distribueren, en vele hebben een aanzienlijk lichtere impact op het milieu. E-commerce heeft geleid tot online hacking en is een grote bedreiging geworden voor investeerders in cryptocurrency. Bitcoin-beurzen en handelsplatforms stellen gebruikers in staat om snel cryptocurrencies te kopen en verkopen via websites of mobiele portemonnees.

Een van de belangrijkste nadelen van investeren in Bitcoin is het gebrek aan regelgevend toezicht. De wetten en belastingen op cryptovaluta verschillen van land tot land en zijn vaak dubbelzinnig of omstreden. Een gebrek aan regelgeving kan helaas leiden tot fraude en oplichting. In vergelijking met beleggen in de aandelenmarkt of zelfs in onroerend goed zijn cryptocurrency-ICO's natuurlijk veel volatieler.

Kwesties zoals hackincidenten kunnen ertoe leiden dat investeerders al hun investeringen snel verliezen. Toegegeven, dergelijke drastische incidenten zijn zeldzaam, maar grote dalingen van de ICO-waarde zijn niet ongehoord. Crypto-activa kunnen in verschillende mate en gedurende verschillende tijdsperioden stijgen en dalen, dus door in verschillende producten te investeren, kunt u uzelf tot op zekere hoogte isoleren van verliezen in een van uw deelnemingen. Dit betekent dat of u er al dan niet in moet beleggen, wordt bepaald door uw risicotolerantie en beleggingsdoelstellingen.

Als u onderzoek doet en zoveel mogelijk leert over beleggen in cryptocurrency, moet u het beleggingsrisico als onderdeel van uw totale portefeuille kunnen beheren. Het draait allemaal om persoonlijke voorkeur, uw risicobereidheid, plus wat u echt hoopt te bereiken met een crypto-investering. Aangezien cryptocurrencies risicovollere investeringen zijn, is het het beste om ze te vergelijken met beleggen vanuit hoek en risicokapitaal. Zorg ervoor dat je voor elke cryptocurrency waarin je investeert een beleggingsscriptie hebt over waarom die valuta de tand des tijds zal doorstaan.

De stijging van de populariteit van bitcoin heeft geleid tot crypto-exchanges, duizenden online brokers en handelsplatforms, waardoor bitcoin het meest liquide investeringsmiddel is. Als je eenmaal hebt besloten om crypto te kopen en hebt bepaald in welke cryptocurrencies je wilt investeren, is je volgende beslissing hoe je het veilig wilt opslaan. Investeren in bedrijven die blockchain-technologieën gebruiken, brengt dus dezelfde risico's met zich mee als investeren in een start-up. Hoewel investeringen in deze bedrijven winstgevend kunnen zijn, hebben ze niet hetzelfde opwaartse potentieel als rechtstreeks investeren in cryptocurrency.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *